Club INEF Lleida – 100 / C.R. Senglars de Torroella – 3


Dissabte de rugby a La Caparrella. Una victòria assegurava passar a la següent fase a falta d’un partit; i així va ser, un gran partit jugat per l’equip de Lleida.
Des dels primers minuts els lleidatans van sortir molt concentrats, amb ambició i actitud. El joc va ser molt ràpid, amb bones combinacions entre tres quarts i davanters i excel·lent pressió defensiva que va anant minvant la força dels jugadors de Torroella.
Els Senglars és un equip que sempre té una bona davantera, amb qui basa molt el seu joc, i uns tres quarts lluitadors. Actualment, aquest equip està en fase de transició, han deixat de jugar alguns dels jugadors veterans i tenen la incorporació de joves que arriben del planter. Aquesta falta d’experiència, sumat a la força i estat de joc dels de Lleida, va desembocar en un resultat amb molta diferència.
Els de Lleida estan agafant el ritme esperat, tot i que a partir d’ara, els partits seran més durs, amb molta més disputa de terreny i de pilota. Tot i això, el joc ens mostra la línia a seguir: córrer molt, joc basat en el suport i moviments ràpids, potser una mica arriscats, però que donen espectacle pels aficionats que pugen al camp.
Les dades mostren que un gran nombre de jugadors van recorre més de 7 km durant el partit, atenent que és un esport de contacte amb moltes caigudes a terra, és important entendre l’esforç que això suposa.
Inef Lleida va fer 8 assaigs a cada part, mostrant un bon ritme que cal mantenir. Amb aquest resultat, el Lleida es posa segon del grup (darrere de la Unió Esportiva Santboiana) assegurant-se jugar la fase regular de la Divisió d’Honor Catalana.
Tenir una plantilla més gran que l’any passat, permet fer certes rotacions per donar minuts als jugadors joves que són el futur relleu dels que actualment porten la responsabilitat de l’equip. No és fàcil aconseguir continuïtat en un esport com el nostre, i més quan Lleida no té cap club a la vora i que certs jugadors continuen sent de fora, per ser estudiants que en molts casos marxen de la ciutat quan per edat i nivell poden tenir uns quants anys molt bons.
La temporada entrarà en la segona fase en dues setmanes, que com dèiem en finalitzar el partit contra BUC, posarà els equips més forts junts i es veurà si realment podem accedir a la part final amb aspiracions d’estar entre els millors.

Van jugar: Aaron, Eric V, Bernie, Ricard, Aleix, Jaume (C), Adrià, Jon, Álvaro, Pol, Marc P., Marcús, Albert, Enric i Miguel. També van jugar, Marc J., Diego, Óscar C., Pep, Marcos i Eric J.
Entrenadors: Fredy, Xavi i Enric.
Delegats: Junko i Gustau.