Història

INEFC Rugby

Història de la Secció de Rugby al Club INEF Lleida

Aquesta secció es creà l’any 1984 de la mà d’Alfredo Joven, professor de l’Inefc-UdL, i d’un grup de col·laboradors. Atrets per l’ambient, tant dintre com fora del camp, junt amb un grup d’estudiants de la facultat van proposar formar el primer equip de rugbi a les comarques lleidatanes. En primer lloc es va formar l’equip femení i al cap d’un any es conformà un equip masculí.

D’aquell grup d’estudiants, actualment s’ha passat a ser una secció que milita a les competicions federades, amb el record que el rugbi femení lleidatà fou un dels pioners d’aquest esport a Catalunya. D’altres dades interessants són que la secció de rugbi del Club Inef està afiliat a la Federació Catalana de Rugby (FCR) i que la majoria de jugadors que conformen els equips sèniors tant masculí com femení, són estudiants de la Universitat de Lleida.

D’entre els jugadors i jugadores que han vestit la samarreta del nostre club hi han hagut esportistes molt destacats que han estat internacionals amb la Selecció Espanyola i amb la Selecció Catalana. 

Actualment els 230 jugadors i jugadores es reparteixen en dos equips sènior masculins, un equip sènior femení, un equip S18, un equip S16, un equip S14, un equip S14-16 femení, i els equips mixtes de l’Escola S12, S10 i S8.

2021

Aquesta temporada hem inscrit un equip S14-S16 exclusivament femení a la lliga oficial S14. És una iniciativa pionera tant a Catalunya com a la resta de l’estat espanyol.